anti-religiozitate (I)

mai 8, 2011 la 2:57 pm | Publicat în english | 9 comentarii

Nu am nici o religie, nu apartin nici unei confesiuni religioase. Doar il urmez pe Cristos, Fiul lui Dumnezeu , care e mai mare decat imaginatia oricarui teolog , prea mare ca sa incapa in patratul vreunei doctrine confesionale.

De fapt daca a fost Cristos aspru vreodata, daca a jignit pe cineva, acestia au fost exact acei teologi religiosi din vremea cat EL a umblat pe pamant.EL le-a spus: „fatarnicilor” (ipocritilor, ca sa folosesc un cuvant mai putin arhaic) „morminte varuite”; cu ei a fost aproape totdeauna in conflict, pe ei S-a maniat si i-a certat.

Pe vamesi, prostituate, pacatosi nu i-a jignit niciodata, dimpotriva i-a tratat cu dragoste, compasiune si fara dispret, a mancat cu ei la masa, fara a aproba trairea lor, totusi  fara a-i jigni: „Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. Duceti-va si invatati ce inseamna :”Mila voiesc , iar nu jertfa!” Caci n-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi.” „Matei 9: 12, 13.

Pe cei ce au incercat sa traiasca in neprihanire cu o inima sincera i-a iubit: „Isus S-a uitat tinta la el si l-a iubit” Marcu 10 :21 (despre tanarul bogat care a pazit cu grija, din tineretea lui poruncile) chiar daca L-a intristat faptul ca le lipsea dedicarea si dragostea .

Celor ce erau ai Lui le-a spus: Veniti dupa Mine! sau cu alte cuvinte : traiti ca Mine, incercati sa faceti ca Mine. Adica de la voi cer mult. Si acestia sunt adevarata Biserica, nu vreo confesiune sau cladire ci acei oameni nascuti din nou care traiesc ca si Hristos, sau macar in mod sincer persevereaza in a incerca asta, recunoscandu-si zilnic slabiciunea dar luptandu-se iar si iar sa semene mai mult cu Hristos.

Crestinismul autentic  nu este o religie, este o relatie restaurata cu Creatorul prin jertfa lui Cristos, este un mod de-a  trai (umblare cu EL), este viata traita in Adevar, este credinta si nadejde, este o lupta si perseverenta zilnica in a calca pe urmele lui Cristos.

Religiile si confesiunile religioase de la cele mai vechi, pana la cele mai moderne au fost infiintate de oameni (de asta nici una nu e perfecta): unii bine intentionati si incercand sa gaseasca si sa duca adevarul; altii de la inceput departe de adevar. Apoi uneori, religiile au fost  folosite pentru a manipula, pentru a dobandi putere asupra oamenilor, ba chiar pana acolo s-a ajuns  incat s-a  folosit „o religia crestina” pentru a persecuta si oprima, ceea ce este atat de clar impotriva invataturilor lui Hristos! ORICINE persecuta sau dispretuieste sau oprima se aliaza automat cu dusmanii lui Hristos, pentru ca EL va fi mereu de partea celor persecutati, dispretuiti si oprimati.

O paranteza: [ El aduce libertate in adevar , si daca vrei sa-L cunosti si incepi sa te apropii de EL vei vedea ca atat de mult pretuieste Dumnezeu libertatea omului, atat de mult incat si-a asumat riscul suferintei, durerii,  respingerii, a raului. EL care iubeste bucuria si veselia, rasul, ceea ce-i placut si frumos, si-a asumat riscul de a vedea tot ce EL a creat atat de frumos pervertit de alegeri gresite, murdarit de alegeri nebune. Toate astea pentru ca El a vrut fii si fiice, OAMENI LIBERI care sa-L aleaga fiindca asa vor ei, din dragoste: nu obligati, nu fortati. Care e imaginea LUI la usa inimii omului? „EU stau la usa si bat…” cata blandete , respect si politete! EL care este Viteazul Vitejilor, Atotputernic Dumnezeu, la a carui glas se cutremura creatia si orice putere spirituala sau fizica, EL care FACE CE VREA in cer si pe pamant, El care daruieste viata si aliniaza planetele, care spune si se face din nimic, EL „sta la usa si bate”, respectand libertatea ta de a alege. Dar libertatea vine la pachet cu responsabilitatea: va trebui sa culegi ce ai semanat, sa traiesti cu roadele alegerilor tale.]

Si daca crezi ca L-ai gasit sau L-ai primit si totusi dispretuiesti, judeci si arati cu degetul, te inseli. EL nu e cu tine. EL e acolo unde e cel dispretuit de tine, de partea celui aratat de degetul tau, judecat de tine;  de partea acelei prostituate murdare fara valoare, de partea acelor jegosi analfabeti, mizerabili sarantoci, de partea celui cazut, indurerat, singur si aratat cu degetul, de partea celui de pe margine, care nu face fata la scoala sau la cerintele societatii sau ale „bisericii”;  da, acolo e EL, de partea lor si impotriva ta daca persecuti, daca vorbesti cu dispret, fara sa te doara de starea sufletelor lor, iubite de Dumnezeu, pretuite atat de mult incat EL Si-a dat viata pt ei.

Daca esti lider religios sau daca crezi ca detii controlul asupra adevarului si ca doar tu si numai tu ai dreptate sau daca ai obiceiul de a „cerceta” cu mare migala Scripturile sa gasesti acolo argumente  prejudecatilor tale inguste, pentru a lovi sau a dispretui sau  pentru a-L inghesui pe Dumnezeu in patratul tau mic si stramt , o , cat de tare te inseli! Cat de departe esti de Dumnezeu, daca nu cumva lucrezi chiar impotriva LUI. Si daca stai linistit pentru ca ai o religie sau faci parte dintr-o confesiune si crezi ca asta te va duce in rai, te inseli!

Daca vrei sa fii un crestin adevarat, teme-te sa judeci, sa dispretuiesti si sa persecuti;  judeca-te pe tine insuti si pocaieste-te, smereste-te. Daca vrei sa-L urmezi pe Hristos, se cere mult de la tine: sa te asemeni cu EL tot mai mult in fiecare zi in SFINTENIE, NEPRIHANIRE  si mai ales in DRAGOSTE !

9 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Interesant articolul !

  2. […] Corina Caba: “Dacă stai liniștit pentru că ai o religie sau faci parte dintr-o confesiune și crezi că asta te va duce în rai, te înșeli!” […]

  3. Au mai ramas pt.cei ce doresc sa traiasca pt.Domnul credinta,nadejdea si dragostea!,foarte adevarat articolul,astept urmatoarele,Dumnezeu sa-ti dea putere si a Lui binecuvantari sa reverse in casa ta!,(si eu sunt crestin).

  4. Cuvintele de lauda la acest super articol sunt de prisos…BINE PUNCTATA FIECARE IDEE…SA CITEASCA TOT NETUL SI SA IEIE AMINTE!Eu deja am luat;)

  5. Corina citatul urmator „Daca esti lider religios sau daca crezi ca detii controlul asupra adevarului si ca doar tu si numai tu ai dreptate sau daca ai obiceiul de a “cerceta” cu mare migala Scripturile sa gasesti acolo argumente prejudecatilor tale inguste, pentru a lovi sau a dispretui sau pentru a-L inghesui pe Dumnezeu in patratul tau mic si stramt , o , cat de tare te inseli! Cat de departe esti de Dumnezeu, daca nu cumva lucrezi chiar impotriva LUI. Si daca stai linistit pentru ca ai o religie sau faci parte dintr-o confesiune si crezi ca asta te va duce in rai, te inseli!” Excellent!!!!! cu toate ca sunt un ‘lider’ a unei comunitati religioase, cred ca ai dreptate. Rolul unui ‘lider’ nu este sa defineasca pe Dumnezeu sau sa ii judece pe altii, ci sa calatoreasca impreuna cu ceilalti prin drumul norois al vietii cautind imreuna raspunsuri la intrebarile vietii.

  6. Draga Corina, citesc articolele tale cu mare interes. Ma gandesc de multe ori la tine, multumesc lui Dumnezeu si tie pt Tekla. Daca doresti sa iei legatura cu mine, o sa fie mare placere pentru mine.

  7. si eu apreciez modul in care iti impletesti gandurile cu citatele din Scriptura, de aceea am pus link-ul acestui blog pentru cititorii mei. As dori sa stiu ce este cu Alin, pentru care am inteles din comentarii ca ai suferit

  8. Multumesc.Ma bucur daca ceva de aici este de folos cuiva. Alinutz a plecat dintre noi Acasa, la Domnul…

  9. M-am gandit la asta. Acum am citit mai multe articole din blog, si am primit „profilul complet” pe plan spiritual . Noi, oamenii, suntem exact asa cum ne-a ” proiectat ” Dumnezeu pe fiecare , pentru a implini planul lui cu privire la noi ,si ne-a pregatit drumurile pe care sa umblam , pentru ca sa ne intalneasca la o CRUCE a drumului nostru . Ramane doar ca noi sa acceptam sa vorbim cu El, la acea intalnire, pentru oportunitatea de a-i deveni MIREASA
    Sper sa poti primi si tu o binecuvantare , citind aceasta carte http://supranaturalul.wordpress.com/


Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.