pe cine fraieresti?

octombrie 30, 2011 la 5:35 pm | Publicat în Uncategorized | 3 comentarii

sa fraieresc? …sau sa ma las fraierit? cineva m-a intrebat recent.

Dumnezeu ia foarte personal, ca si cum I s-ar face Lui tot ce eu fac pentru altcineva si nu pentru mine insumi; tot ce tu faci pentru altcineva, nu pentru tine.  Ma refer la acele lucruri bune despre care spune clar,  direct in Evanghelia dupa Matei capitolul 25 versetele 31 la 46  ”Drept raspuns Imparatul (Dumnezeu) le va zice: Adevarat va spun ca oridecate ori ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut.” sau “cand nu le-ati facut, Mie nu mi le-ati facut” (versetele 40 si 45), si nu numai.

Daca ma uit in toata Biblia, si in Vechiul Testament si in Noul Testament, acest principiu privitor la relatiile dintre oameni apare constant:Dumnezeu ia foarte in serios, ca si cum I s-ar face Lui tot ce fac altcuiva: si relele si bunele.

Daca cineva  (indiferent cine este) isi bate joc de alt om, de fapt isi bate joc de Dumnezeu!

Daca cineva fraiereste pe cineva, il fraiereste pe Dumnezeu!

Daca cineva dispretuieste pe cineva , il dispretuieste pe Dumnezeu!

Daca cineva vorbeste de rau pe cineva, il vorbeste de rau pe Dumnezeu!

Orice amenintare, orice blestem, orice abuz, orice razbunare, orice rautate, orice gand rau impotriva oricarui om este de fapt impotriva lui Dumnezeu!

Nu conteaza deloc cine este cel care face sau cine este cel caruia i se face.

David si-a dat seama de acest lucru si dupa ce a facut rau lui Urie, si a vazut ca Dumnezeu S-a suparat pe el si a strigat in rugaciune: „Impotriva Ta si numai impotriva Ta am pacatuit, si am facut ce este rau…” Psalm 51:4

“Sa iubesti pe Domnul Dumnezeu cu toata inima , cu toata puterea si cu tot cugetul tau  SI pe aproapele tau ca pe tine insuti; in asta se cuprinde toata Legea” asa a spus Domnul Isus!

Orice bunatate, orice daruire, orice iertare, orice ajutor si orice facere de bine, orice vorba buna, orice amabilitate, orice gand bun spus sau facut cu drag si fara egoism cuiva e facut lui Dumnezeu.Wow!

Asta e Legea lui Dumnezeu: ce faci sau nu faci altcuiva (aproapelui) Mie imi faci sau nu-Mi faci!Cine-i aproapele?  Orice fiinta umana cu care ai de-a face, direct sau indirect, dar mai ales direct. E  usor sa iubesti pe “cineva de departe”, (Fata Morgana)dar aia nu e decat o iluzie. Cu cat e mai aproape de tine cineva , cu atat e mai reala, autentica dar si mai greu de practicat iubirea.Si ma refer la iubirea aia descrisa in 1 corinteni 13, nu la romantisme, – alea sunt asa bonus  rezervat specific pt relatia de casatorie -;  da,  aia care iarta tot, acopera tot, crede tot, e blanda, amabila, nu cauta folosul sau, nu se gandeste la rau, etc. Deci: sotul, sotia, copilul, parintii,  fratele, sora, vecinul colegul, colega, cersetorul de care dai „intamplator” pe strada, ala pe care nu-l poti suferi sau nu te poate suferi, care te tot sapa, care te persecuta, care te chinuie…etc.

Ce privilegiu sa poti ierta : wow: sa-L ierti pe Dumnezeu!; sa faci bine celui ce-ti face rau, sa dai cuiva: sa-L indatorezi pe Dumnezeu!

Alta caracteristica a acestei Legi: cu cat e mai neinsemnat, mai marunt, mai vai de el acel altcineva caruia ii faci sau nu-i faci ceva, caruia ii faci bine sau ii faci rau, cu atat ia Dumnezeu mai in serios si mai personal ceea ce faci, adica cu atat mai tare e vorba despre El, nu despre acel om.

Si la sfarsit, dupa ce vom muri, judecata Lui  va fi dupa aceasta lege . Adica intrebarea va fi: CE AI FACUT CU DUMNEZEU SI CE AI FACUT CU CEILALTI OAMENI ? sau ce n-ai facut si trebuia sa faci sau ce ai spus sau ce nu ai spus si trebuia sa spui sau ce ai gandit despre ceilalti. Nici intr-un caz ce au facut ceilalti cu tine, sau ce n-au facut sau ce au spus sau ce n-au spus, doar ce ai facut tu. Nici nu te astepta ca celalalt sa faca bine, tie sau altuia, sau sa spuna ce e bine sau sa gandeasca bine, nu de alta, dar inca nu suntem in rai:)) .

Ba dimpotriva consider un privilegiu sa pot ierta pe cineva care mi-a facut  rau sau sa pot face bine cuiva marunt si neinsemnat, care nu-mi poate intoarce acel bine si nici macar nu-mi e recunoscator sau sa fac bine cuiva care mi-a facut rau.

DAAA, CRED CA MAI BINE FRAIER:))….

Reclame

3 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Ar putea fi valabil dictonul la nivel individual,dar la nivel de STATE???Care sant formate tot din indivizi.Sa fi disparut Imperiul Roman ca au facut milioane de crime si in Coloseum,la fel Imperiul Otoman,Mayasii-a se vedea filmul lui Mel Gibson-APOCALYPTO???

  2. Ce mai faci Corina ? De ce nu mai postezi ?
    TRIST :(((((((((

  3. Scuze pt raspunsul intarziat, nu am mai fost pe blog de multa vreme. La nivel de stat, Nelson Mandela a incercat sa faca acest lucru. El a facut din iertarea dusmanului si din a intoarce bine pt rau politica de stat si in mare parte a reusit! Si a ramas in istorie ca omul care a reusit imposibilul: sa fie in final iubit si admirat si de prieteni si de dusmani. A avut nevoie de perseverenta, dar cum zicea el: „Orice lucru pare imposibil, pana il faci.”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: